3 Mart 2008 Pazartesi

ISPANAKLI PASTA ve GÜVEÇTE ETLİ PATATES

Yoğun geçen hafta sonundan sonra geldim buradayım. Eşim geldi nihayet:)) Tabi gelirken komple yıkanması ve ütülenmesi gereken valiziyle birlikte geldi:( Artık gerisini ne siz sorun ne de ben söyleyim. Annemleri uğurladım evlerine döndüler. Bilal'in dersleri de çoktu. Bu hafta sonu tam üç tane maske yaptık. Gülen yüz, kızgın yüz, üzgün yüz. Performans ödevlerinin çok ağır olduğuna inanıyorum. Bu yaptığımız maskeler bişey değil. Okumayı tam olarak sökmeden önce internetten araştırma ödevi bile gelmişti. Neyse bunlarda öğretmenlerimizin taktiri. aslında onlarında elinde olan bişey değil, müfredat böyle ne yapsınlar.

Eşim Avanos'tan gelirken evimiz için, el yapımı toprak güveç getirmiş. Bende hemen denemeler yapmaya başladım. Birde elimde harika fotoğraflar var. Nevşehir Ürgüp desem hepinizin aklına geldiği gibi Peri Bacaları ve Hasan Dağı en yakın zamanda sizlerle paylaşıcam inşallah...

Şimdi gelelim tariflereee...
GÜVEÇTE ETLİ PATATES

*250gr. kuşbaşı et

*3 adet patates

*1 adet soğan

*1 ader sivri biber

*1 yemek kaşığı salça

*tuz ve karabiber


1-Öncelikle ettimizi ayrı bir tencerede suyunu salıp çekene kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.
2-Soğan ve sivri biberi güvecimize doğrayıp hafif kavurup, etlerimizi ilave edip 3dk. kadar kavurmaya devam ediyoruz.(mutlaka kısık eteşte)
3-Salçasını ve üzerini iki parmak geçecek kadar kaynamış suyu ilave edip 10dk. pişiriyoruz.
4-Bu arada patateslerimizi soyup iri küpler halinde doğrayıp etlerimizin üzerine ilave ediyoruz.
5- Patateslerimizin pişince tuz ve karabiberini ekleyip ocağımızı kapatıyoruz.Afiyetle yiyoruz...




ISPANAKLI PASTA

Malzemeler:

*1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı

*2 su bardağı un

*1 su bardağı toz şeker

*1 çay bardağı sıvı yağ

*3 yumurta

*1 paket kabartma tozu

* 1 paket vanilya

*1 büyük muz,2 adet kivi

Kreması:

*2 yemek kaşığı toz şeker

*2 yemek kaşığı un

*2 su bardağı süt

Üzeri için:

*1 paket krem şanti

*1 su bardağı süt

1-Ispanakları robottan püre haline gelene kadar geçirelim.

2-Kasemizde yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.

3-Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırpalım.

4-Ispanakları ekleyip iyice karıştırıp, yağlanmış unlanmış kalıba döküp 175 derecede 25-30 dk. arası pişirelim.

5- Kekimiz pişerken, krema malzememizi karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım. Krem şantimizi de hazırlıyalım.

6-Kekin kenar kısımlarını kesip robottan geçirelim.

Şimdi en zevkli kısmına geçebiliriz. Oya ipiyle keki ortadan bölüp kekin bir parçasına kremayı sürüp muz dilimlerini yerleştirdim ve kekin diğer kısmını üzerine kapattım. Şantiyi sürüp kek kırıntıları kivi ve şantiyle süsledim.Benim gibi otçullar için , pastanın içine sebze girmesi kadar güzel bişey yooook:)) Afiyet olsun...

22 yorum:

  1. Iki tarifte süper güzel,hem pasta hemde güvecte etli patates.
    Cok severim cokkk nefis görünüyor canim,ellerine saglik.
    Yorumun icin cok tesekkür ederim,görüsmek üzere.
    SEVGILER.

    YanıtlaSil
  2. selamlar mihriban,

    pastan ve güvecte yaptigin etli patates cok nefis olmus...

    ellerine saglik... görüntüler süper

    YanıtlaSil
  3. canım güveç çok lezetli pastaysa inanılmaz şık olmuş.ne güzel süslemişsin.ellerine saglık kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Pastanın içine vitamin dolusu sebze girmiş olması bir yana o ne muhteşem bir görüntüdür öyle :)) Ben halen deneyemedim bu zat-ı şahaneyi, ellerine sağlık bir kez daha imrendim yapanlara, sevgiler .))

    YanıtlaSil
  5. Canim iki tarifinde süper olmus.Eline saglik.Bende cok seviyorum toprak güvecleri.Bir baska oluyor lezzeti degilmi?
    Amaaa ispanakli pastan bir baska olmus yauvv.Tarifi aliyorum ilk firsatta yapacagim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Mihricim güveç ve pasta süper ellerine sağlık.
    Resimlere gelince harika oralar ya geçen sene gitmiştim çok güzel insan hayran kalıyor inanki resimleride bekliyoruz artık.
    sevgiler canım öptüm bay

    YanıtlaSil
  7. merhaba :) bu ispanakli pastayi cok sevdigim bi arkadasimda yemistim ilk :) kivili zannetmistim, ispanakli oldugunu ogrenince kisa capli bi sok yasadim ne yalan soyliim , nasil yani diye .. :) ama cok super lezzetli, senin de ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  8. Ispanaklı pastaya bayılırım ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. merhaba...

    Her ikiside muhteşem görünüyor ellerine sağlık arkadaşım.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Mihribancigim,cok marifetlisin arkadasim.Neler yapmisin boyle ben güvece bayildim,pastayi görünce de ayildim:) Ellerine saglik canim.

    öpüyorum, selamlar.

    YanıtlaSil
  11. DUYURUUUUUUU…….
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "17"



    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 17 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.

    Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,

    Hanımlarla yapılan günlere,

    Beş çayına gelen misafirlere,

    Her biri birbirinden lezzetli tarifler.........

    ------------------------------------------------------------------------------------

    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;01.03.2008--09.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ

    *** http://sefertasi.blogcu.com ****

    YANİ BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "17" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......

    YanıtlaSil
  12. ikisi de birbirinden nefisssss...
    ellerine kollarına sağlık canım
    çoook öptüm

    YanıtlaSil
  13. canım ellerine saglık...bende kac gündür ıspanaklı pasta yapmak istiyorum bakalım ne zamana kısmet olacak...güvecede bayıldım...sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Canim mihriban,hem güvece bayildim ben hemde ne zamandir denemek istedigim ancak herseferinde aceba ispanagin tadi olurmu diyip tereddüt ettigim ispanakli pastaya ellerine saglik becerikli arkadasim benim,kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. iki tarifinde süper canim pastaci biri olarak pastaya asla hayir diyemem bir dilim kesene bana ordan

    su güvecinede bayildim cok hos ya tr ye gelince bende alcam insallah böyle bir güvec ellerine saglik sevgiler öptüm

    YanıtlaSil
  16. ikisi de birbirinden harika.mmm.byıldım canım.eline sağlık.özellikle güvecin çok şirinmiş.

    YanıtlaSil
  17. zerrin - misss4 Mart 2008 11:18

    Merhaba Mihriban,

    güveç çok güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık.

    bu sırada sizi sayfamdaki blog manşetde görmek beni çok mutlu eder.

    Çok cici bir blogunuz var.

    sıcacık sevgiler

    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  18. canım bilirim ütü derdini...ıyyy...nefret etsemde benim sırtımdan geçiyor hepsi..sana kolay gele....

    aslında çocuklara yapabileceklerinden daha ağır ödev vermelerinin sebebi aile ile birlikte çalışma yapma imkanı sağlamak.......

    bu şekilde olunca anne baba ve çocuk beraber faaliyetlere katılmış olacak..çocukda beraber bişeyler yapmanın zevkini yaşayacak...

    benim kızda anasınıfında ordan biliyorum.....bize hikaye yazdırdılar....çocuk ne anlar ne yazar mesela.....

    pasta ve güveç nefis görünüyor...ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  19. Mihribancim, canim yorumun icin ziyaretin icin cooooooooookkkkkkk tesekür ederim. Ayrica her iki tarifiden süper canim, ellerine saglik.


    Görüsmek umuduyla..........
    Emine

    YanıtlaSil
  20. ay canımmm eşin benim memleketime gitmiş :)) neyse sağlıcakla dönmüş...canikom ellerine sağlık harika olmuş güvecin hakkını vermişsin..sevgilerimle öpüyorum..hade kolay gelsin sana yığınla yapılacak ütün var kanımca:)))

    YanıtlaSil
  21. Canım patates yemeğide pastada süper.Eline sağlık.Güveçtede muhteşem olmuş.Denemem lazım bu güveçte patatesi.

    YanıtlaSil
  22. sevgili mihriban cım yemegin de pastanda nefis gözüküyor ellerine sağlık sevgiyle kal...

    YanıtlaSil