25 Şubat 2008 Pazartesi

ISPANAKLI BÖREK ve ŞANTİLİ AYVA TATLISI


Merhaba arkadaşlar, herşeye rağmen hayat devam ediyor. Haberleri dinledikçe Türk milleti olarak hepimiz çok üzüldük. Şehitlerimize ALLAH'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.
Türk halkının emekleriyle, kendisini sevip saymasıyla ve askerlerimizin sayesinde koltuğunda rahat oturabilen Bülent Ersoy hanım efendinin de, bir an önce konuştuğu sözle için Türk halkından özür dilemesi gerktiğini düşünüyorum. Eğer bunu yapmazsa bence bir divayı da türk halkı böylece silmiş olucak .Kendisinin ne kadar düşünceli bir hanım olduğunu biliyoruz. Bu hatayı telafi edeceğini umuyorum.
Bunlar benim düşüncelerim arkadaşlar. Kimse katılmak zorunda değil. Neyse ben çok doluyum aslında. Ama başta da söylediğim gibi hayat devam ediyor.
Ayva tatlısının tarifini daha öncelerden vermiştim. Önceki yaptığım jöleliydi, bu yaptığımda şantili sadece fark bu. Tarife tatlılardan ulaşabilirsiniz.




Eşimin il dışında olması ve annemlerin yanımda bulunmasından sebep bol bol anne yemeği, böreği, çöreği yeme şansım oldu. Kendisi sağolsun ben eve dönene kadar yemeklerimi yapmış oluyor. Ispanaklı böreği bana süpriz yapmış. Eve geldim arkadaşlar içeriye bir girdim yoook böyle bir koku. Çok lezzetli olmuştu. Hemen hemen hepimizin bildiği bir börek aslında ama yine de yazmak istedim tarifini.
MALZEMELER:
*5 yufka
*1 su bardağı süt
*1/2 su bardağı sıvı yağ
*1/2 kg. ıspanak
*2 adet soğan
*tuz
*1/2 su bardağı yoğurt
*1 yumurta sarısı
1-Temizlenmiş, doğranmış ıspanaklarımızı ve soğanlarımızı iki tatlı kaşığı tuz ile yoğurarak eziyoruz sonra suyunu sıkıp bir kasenin içine alıyoruz.
2-Süt sıvı yağ karışımını hazırlıyoruz.
3-Yufkalarımızı hazırladığımız süt, sıvı yağ karışımıyla nemlendiririp, ıspanağını içine serpip yuvarlayarak sarıyoruz. Yufkalar bitene kadar devam ediyoruz.
4- Böreğimizin üzerine yoğurt, yumurta sarısı, sıvı yağ ve tuz karıştırıp sürüyoruz. Arzu eden çörekotu serpebilir. Ben tavsiye ediyorum çok lezzet katıyor. Fırınımızda 180 dercede pişiriyoruz. Afiyet olsun.









17 yorum:

  1. Eline sağlık.Döktürmüşsün gene canım.Bayıldım valla.

    YanıtlaSil
  2. Şu eve yorgun girince insanı karşılayan mis gibi yemek kokusu yok mu... Harika bir his
    Ayva tatlısı ve börek nefiss görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. canım mrb! öncelikle yorumun için çok teşekkr ederim .seninde ellerine sağlık müthişsin ayva tatlının rengi çok güzel olmuş.börek zaten ye bni diyor.Şehitlerimize herkez gbi bizde çok üzüldük inan sırf bu yüzden kaç gündür yüzüm gülmüyor.Hep şunu soruyorum nereye gidiyoruz ve sonumuz ne olacak?bu vahşete kim dur diyecek?bülent ersoyun ne dediğini bilmiyorum ama çok merak ettim öğrenmem lazım canım kendine ii bak öptm

    YanıtlaSil
  4. slm
    ikiside harika olmuş.ellerine sağlık canımcım.ikisinede bayılırım.ayva tatlısının rengi süper
    sevgiler cnm

    YanıtlaSil
  5. Hayatim ne kadar sanslisin.Bende cok severim ispanakli böregi.Hatta bugün canim cektide,üsendim ispanak almaya.Canim anneninEline saglik seninde ayva tatlisi süper görünüyo müthis.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  6. Mihri annenin ellerine sağlık canım nefis olmuş besbelli çoook şanslısın sevgilerimi yolluyorum öptüm bay

    YanıtlaSil
  7. Mihribancım ellerine sağlık, harikasın..
    Şehitlerimize gelince hiçç sorma, nasıl içim yanıyor anlatamam o analarının kuzucuklarını düşününce :((( Hepsinin mekanı cennet olsun inşallah ki cennettelerdir zaten şu anda...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. canım börekde tatlıda nefis görünüyor anneciğinin ellerine sağlık ıspanaklı börekkk asla dayanamayacağım bi lezzet:)))))) öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  9. canım benim aynen bende öyleyim günlerdir tv yi açıp haberleri izledikçe ağlıyorum boğazıma yumru iniyor resmen...çok zor allah sabırlar versin ailelerine ve bizlere....bülent ersoyu bende izledim terbiyesizlik yaptı herkesi şaşırttı şimdi bi laf dicem ama olmucak burda..neyse.....bu arada ellerine sağlık canım ...sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  10. Canim harika lezzetler cok begendim,hele ayfa tatlina hayran oldum.Ama tarifi yok ,üzüldüm,yani denemke isterim.Ellerine saglik canim.Evet tüm türkiyenin basi sag olsun,haberlir bile izleyemiyorum,cok üzülüyorum:(Ama Bülent Ersoyda ne demis merak ettim dogrusu.SEvgiyle kal canim.

    YanıtlaSil
  11. Mihribancigim,börek nefis annenin ellerine saglik.Üzerine bir de tatli harika olmus seninde ellerine saglik.Annen yaninda sanslisin canim Allah ayirmasin.

    SEHITLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ:

    selamlarimla.

    YanıtlaSil
  12. amanda aman.harika bir sofraya gelmişim desene.eline sağlık canım.ikide şahane.soruna gelince.tabanı trabzan veya sık iğne yapıyorum anacak altına güzel hazır gibi dursun diye kalın mukavva kağıt koyuyorum.tahta gibi sert olanında.yapıştırıyorum.astarlayınca hiç gözükmyor tabi.iyi akşamlaar.

    YanıtlaSil
  13. ben ispanakli börege bayilirim :))

    ellerine saglik,

    tabi ki ayva tatlida severim, onun icinde ellerine saglik canim...

    hoscakal

    YanıtlaSil
  14. döktürmüşsün yine canımcım tatlıda börekte muhteşem olmuş ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  15. selam mihriban
    tüm sehitlerimize allahtan rahmet ailelerinede sonsuzzz sabirlar diliyorum cok zor

    böreginde tatlinda süper olmus canim ellerine saglik

    YanıtlaSil
  16. ahaha en cok sevdigim seyler ayva tatlisi borek..bayilirim pekte nefisss gorunuyorlar gecegece bakmaya doyum olmuyor:)
    ellerine saglik canim benim sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  17. Börek gerçekten leziz görünüyor. Ellerine sağlık. sevgiler

    YanıtlaSil