21 Ocak 2008 Pazartesi

AYVA TATLISI


Meyve tatlılarına bayılıyorum. Özellikle ayva tatlısı... Kış aylarında en sık yaptığım tatlılardan biridir. Meyveden olması sebebiyle, biraz olsun masumiyeti de var. Mesela meyvenin kendisinin şekerli olmasından dolayı, daha az şeker kullanıyoruz ve en önemlisi hiç yağ yok. Diyet bir tatlı diyemeyiz ama en azından diğer tatlılara göre daha masum.:)


MALZEMELER:

6 adet ayva

1.5 su bardağı su

1.5 su bardağı şeker

1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi

Biraz kırmızı gıda boyası(Benim gibi abartmayın)


YAPILIŞI:

Ayvalarımızı soyup çekirdek yataklarını çıkartıp yıkıyoruz. Çekirdeklerinden 7-8 tane kadar ayırıyoruz. Tercihen teflon karnıyarık tenceresinin içine suyu, şekeri, ayva çekirdeklerimizi ve gıda boyasını ekleyip ayvalarımızı diziyoruz. Yarım ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Alt kısımları yumuşayan ayvalarımızı çevirip diğer kısmının da pişmesini sağlıyoruz. Pişen ayvalarımızı tabağımıza alıp tencerede kalan şerbetin biraz daha kaynatarak jöle kıvamını almasını sağlıyoruz. Kıvamlaşınca içine cevizimizi aktarıp, karıştırıp ılınmasını bekliyoruz. Daha sonra cevizli jöleyi ayvalarımızın ortasına yerleştirip afiyetle yiyoruz.

7 yorum:

  1. selam mihriban öncelikle blogun hayırlı uğurlu olsun canım ayva tatlısı benimde en sevdiğim tatlılardandır ellerine sağlık her zaman beklerim bende gelirim sevgilerimle bayyy

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik blogun hayirli olsun

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık aramıza hoşgeldinn bloğun hayırlı olsun

    SEVGİYLE KAL

    YanıtlaSil
  4. ay buda çok görür olduk yapılmasımı gerekiyor acaba merak ettim doğrusu rengi falanda al beni diyor:)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Mihriban'cım blogun hayırlı olsun hoşgeldin :)) Ayva tatlın nefis görünüyor ellerine sağlık...
    Portakal kabuğu rendesi şekerle karışırken diri yapısını kaybediyor o şekilde kaldırıyoruz buzdolabına, buzdolabında olduğundan bozulmuyor, kavanozdan alırken temiz kaşık kullanmak ta bozulmamasında etkindir sanırım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. canim ayva tatlin cok nefis olmus ellerine saglik cok severim.
    sevgilerimi biraktim.

    YanıtlaSil
  7. Yorum bırakan blog arkadaşlarım sevgili meleğintarifleri:), sevgili nino:), sevgili tadınadoyamadım-dilek:), sevgili melek:),sevgili evcilik lezzetler:), sevgili özgülün tariflerine:) güzel yorumlarından dolayı çoook teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil